En elev ved Harvard Kennedy School of Government spør hva slags ledere Amerika vil få når universitetene ikke lenger forstår betydningen av «samtale» og opplysning. Samantha Power var en gang en menneskerettsforkjemper engasjert i krigen i Bosnia. Nå vil hun bli husket for å ha demaskert hundrevis av Trump-medarbeidere for å få vite hva de snakket med andre om. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Carter Estes spør hva som skjer med Amerika når studentene ved ett av landets mest prestisjetunge universiteter, Harvard, er opptatt av at ingen fra Trump-administrasjonen må få lov å tale på campus.

Estes er elev ved Harvard Kennedy School of Government hvor en rekke kjente navn har studert, som tidligere FN-ambassadør  Samantha Power, Obamas justisminister Eric Holter og den nylig avdøde palestinske lederen Saeb Erekat.

Estes fikk hakeslepp da han i en zoom-samtale møtte forslaget om å utestenge Trump-navn. Forslaget falt, men Estes sier det er uttrykk for en atmosfære der universitetene blir arnested for sensur og tankekontroll. Da er de ikke lenger universitet.

I came to Harvard to learn. But institutions of higher education that allow for restrictions on information and dialogue —whether imposed by students or administrators — forfeit the title of “educational institution” in exchange for the title “indoctrination center.” The latter is not what I signed up for. I want Harvard to deliver the education it claims to offer.

I forslagsteksten heter det ironisk nok at forbudet mot Trump-folk er ment å beskytte demokratiske prinsipper.

The authors of the letter calling for banning Trump officials from campus said the reason for the ban was to, ironically, stop the “subversion of democratic principles” by the Trump administration. But free speech is a democratic principle.

De som er fanget i radikaliseringen ser ikke motsetningen, men opplever at de er kalt til å nedkjempe Mørkets makter. Anti-Trump-mediene hjelper dem med det. 95 prosent av dekningen av Trump har vært negativ. Gjennom fem år. Det er klart det har sin virkning.

Den nye studentradikalismen kjennetegnes ved en uvilje mot å la andre stemmer slippe til. De går til fysisk angrep for å hindre folk i å slippe til.

Speakers including Charles Murray, Ben Shapiro, and Christina Hoff Sommers have been shouted down and violently protested in an effort to silence them.

And just this fall, Duke University Law School students penned a letter to bar Professor Helen Alvare from speaking at an on-campus event because she holds pro-traditional marriage views.

Særlig identitetspolitisk kjønnspolitikk åpner for mange muligheter til å terrorisere andre. Den som forfekter oppfatninger om biologi og to kjønn er i faresonen.

En annen metode er doxxing: Man offentliggjøre folks privatadresser, med en underforstått oppfordring om å avlegge vedkommende et besøk.

At myndighetene ikke har vedtatt strenge straffer for slik doxxing er et tegn på svakhet.

But it’s not just those with a platform that leftist students want to eradicate from campuses. A student-led effort at the University of Texas-Austin aimed to dox students who join the Young Conservatives of Texas club.

Når selv ledende Demokrater støtter at det utarbeides lister over Trump-ansatte som skal personlig forfølges når de går av, forteller om en politisk kultur i forfall. Alexandra Ocasio-Cortez kunne vært medlem av nasjonalforsamlingen i Venezuela.

Given that universities have yielded to cancel culture, it’s not surprising that one of the youngest members of Congress, Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., felt comfortable supporting a blacklist of anyone who supported the Trump administration.

 

Carter Estes: Effort to ban Trump officials from Harvard is a dangerous attack on free speech and education

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.