En ny studie publisert i PLOS Biology torsdag hevder at de nåværende forsøkene på å bevare dyrelivet i Antarktis ikke er tilstrekkelig og at det må endringer til.

– Vi trenger virkelig global handling mot klimaendringer, så vel som noen lokale og regionale grep, for å gi antarktiske arter den beste sjansen til å overleve i framtida, sier Jasmine Lee, hovedforfatteren bak studien, til CNN.

Hvis ikke vil mye av livet forsvinne innen slutten av århundret, og verst er det for keiserpingvinen, tror forskerne, som mener at klimaendringene virkelig begynner å påvirke kontinentet, skriver Dagbladet.

CNN skriver at isen smelter raskere i Antarktis nå enn hva den har gjort på flere tiår.

Det skaper store problemer for keiserpingvinen, som er avhengig av sjøisen mellom april og desember for å hekke, hevder forskerne.

– Disse ikoniske artene, som keiserpingviner og adeliepingvin, er truet. Det er bare utrolig trist å tenke på at vi kan drive slike arter mot utryddelse, sier Lee.

Hun syntes at det er spesielt trist at Antarktis, som nærmest ikke bidrar til klimaendringene i det hele tatt, kommer til å merke effektene så drastisk.

– Den største trusselen til kontinentet kommer utenfra, mener hun.

Lite omtalt i store medier: Nye kulde­rekorder på Sydpolen

Studien legger fram flere forslag til hva som bør gjøres for å stoppe den negative utviklingen, og penger er – nærmest selvfølgelig – løsningen.

Forslagene vil nemlig ha en årlig prislapp på omkring 230 millioner norske kroner i året de neste 83 årene, og går blant annet ut på å redusere menneskelig aktivitet, transport og ny infrastruktur på det antarktiske kontinentet.

Og til slutt advarer forskerne, slik de har gjort i hundre år, om at katastrofen er nær om vi ikke gjør noe nå.

– Dette er bare toppen av isfjellet. Vi er ved et enormt veiskille nå, ikke bare i Antarktis, men også globalt, når det gjelder klima. Vi har muligheten til å stoppe det, og hvis vi ikke gjør noe nå, vil konsekvensene bli mye, mye verre enn hva de kunne vært, sier Lee.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.