En italiensk fotballsupporter er dømt til 18 måneders betinget fengsel for seksuell trakassering av en kvinnelig reporter under en direktesending. Han tok journalisten på rumpa.

46-åringen må også betale 10.000 euro (vel 100.000 kroner) til reporteren Greta Beccaglia, som han slo på rumpa mens hun holdt på å rapportere direkte etter en kamp mellom Empoli og Fiorentina i fjor, skriver NTB.

Det italienske journalistforbundet (FNSI) får også erstatning, siden de også saksøkte gjerningsmannen. FNSI sier i en uttalelse at det alltid vil fordømme forsøk på å true eller skremme journalister.

Baccaglia rapporterte for den lokale stasjonen Toscana TV utenfor stadion i Empoli da den forbipasserende mannen klapset henne på rumpa. Opptaket ble spredt i sosiale medier og førte til sterke reaksjoner fra flere hold.

Selvsagt er mannens opptreden enkel å fordømme. Men hvor alvorlig var hendelsen egentlig? Er dette noe som skal straffes med 18 måneders betinget fengselsstraff?

Se selv:

Fengselsstraffen ble gjort betinget med prøvetid på fem år. Jeg regner med at få av våre lesere støtter slik opptreden. Men er straffen i henhold til forbrytelsen?

Les også:

Samfunnsstraff og 60 dagers fengsel for gruppe­voldtektene på Furuset

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!


Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.