Jennifer Solot, et styremedlem i Upper Moreland School District, en forstad nord for Philadelphia, måtte trekke seg etter å ha sagt at hun var imot å stemme for en cis, white male til styrepresident, skriver NBC News.

Ifølge Store norske leksikon betyr cisperson/cis «på den samme siden», og brukes om personer som identifiserer seg med kjønnet de er registrert som ved fødselen. Eksempler er hvite menn som pusher 50 og Karens’.

Solot, som har sittet i fem år i skolestyret, ba om unnskyldning for sine «dårlig valgte ord», skrev distriktet i en pressemelding. Hun kom med kommentarene under et møte 6. desember, etter at styremedlemmer nominerte to kandidater til styrepresident. De nominerte, ifølge en video av møtet, var April Stainback og Greg D’Elia:

– Jeg føler at det å velge den eneste cis, hvite mannen til president i skolestyret, sender feil budskap til samfunnet vårt. Et budskap som er i strid med det vi som styre har forsøkt å oppnå.

– Jeg tror det er viktig at vi praktiserer det vi forkynner. Og at ordene våre har styrke når de blir sagt, enten vi snakker dem i gatene i nabolaget eller bak disse bordene.

– Mrs. Stainback har gjort en eksemplarisk jobb som president de siste månedene, og derfor får hun min stemme i kveld.

Stainback fikk 8 av 9 stemmer for å beholde stillingen som styrepresident.

Mandag ble det kjent at Solot måtte trekke seg fra skolestyret. Kommentaren hadde en betydelig innvirkning på Upper Moreland Township School District og hele samfunnet vårt, skrev sjefen for distriktets skoler, Susan Elliott, i en pressemelding. Mange tok sterk avstand fra det hun sa, og ordene representerer ikke styret eller distriktet som helhet.

Styremedlem Greg D’Elia, som kommentaren var rettet mot, tok også sterk avstand fra uttalelsen og sa at han – støtter mangfold, men kommentarene fremmet ikke mangfoldet og reflekterte dårlig på samfunnet vårt.

Det er ikke hver dag vi opplever at noen handler så raskt og tar de rette avgjørelsene, noe som for bare noen år siden hadde vært en selvfølge i USA. Hva Solot mente med «det vi som styre har forsøkt å oppnå», vet vi ikke, men heldigvis var forsøket hennes på å kvitte seg med ciskjønnede hvite menn mislykket.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.