I det som tolkes som ren «trolling», tilbyr det afrikanske landet Namibia seg å ta imot tyske flyktninger som må rømme fra landet på grunn av inflasjonen og de høye energiprisene.

Dette melder Remix News, og Fria Tider har omtalt saken.

Namibia ligger sørvest i Afrika, og var en tysk koloni fra 1884 frem til første verdenskrig, da de ble okkupert av nabolandet Sør-Afrika i 1915, på ordre fra Det britiske imperiet. Namibia ble en selvstendig stat i 1990.

Namibias president Hage Gottfried Geingob møtte nylig Tysklands økonomiminister Robert Habeck. Det var i denne sammenheng at Geingob sa at de hadde masse ledig plass til tyske flyktninger.

Tanken er at tyskere kan få visum for halve året, slik at de kan overleve vinteren i et varmt og godt klima uten å risikere økonomisk krise og verre ting de risikerer ved å oppholde seg i hjemlandet.

– Ni tyskar är mycket välkomna till oss! sier Nangula Uuandja, adm. dir for Namibian Investment Promotion and Development Board, til Bild.

– Namibia brukar kallas Tysklands lillasyster. Vi har städer som ser ut som tyska städer. Det här är ert andra hem, en bit av Tyskland i Afrika. Vi har tysk arkitektur, tyska gatunamn och till och med en tysk autobahn! Tyska är ett av våra språk.

Det bor allerede 15.000 etterkommere av tyske kolonister i Namibia, hvor tyske tradisjoner som Oktoberfestivalen fortsatt markeres.

– Ni kan bo och arbeta här under vintern, ni behöver inte frukta de höga uppvärmningskostnaderna som i Tyskland! sier Uuandja videre.

– Vår president vill välkomna fler tyskar! tillägger han och försäkrar att till skillnad från i Tyskland finns det i Namibia ingen risk för strömavbrott under de kommande månaderna. Vi har alltid el!

For oss som frykter idiotiske klimatiltak mye mer enn teoretiske konsekvenser av klimaendringer, så åpner dette utspillet for at «klimatiltaksflyktninger» kan bli mer reellt enn klimaflyktninger.

Les også:

Tysk økonomi mot stupet, kan ramme hele eurosonen

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.