Kulturdepartementet fastsatte fredag endringer i tilskuddsordninger som blant annet styrker små lokale medier.

Endringene gjelder to av de sentrale tilskuddsordningene til mediene – produksjonstilskuddet og innovasjons- og utviklingstilskuddet.

– Støtten til lokalmediene bidrar til at folk i hele landet kan holde seg orientert om hva som skjer i nærmiljøet sitt. Det er viktig for en god offentlig samtale og sunne lokaldemokratier, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding.

Det er også gjort grep for å styrke enkelte fagmedier.

– Nisjemedier dekker områder som ikke breddemediene prioriterer, og de løfter andre saker og viktige stemmer i samfunnsdebatten. Derfor åpner vi blant annet for at flere fagmedier kan kvalifisere til innovasjons- og utviklingstilskudd enn før, sier Trettebergstuen.

Hovedendringene i det nye regelverket er knyttet til vilkårene for å kvalifisere til støtte, og til kriteriene for fordeling og beregning av tilskuddet.

Etter innspill i høringen er det gjort enkelte justeringer. Det er blant annet lagt til et ekstratilskudd til aviser i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.