Trekker seg: Odin Adelsten Aunan Bohmann, statssekretær kultur og likestillingsdepartementet. Foto: Javad Parsa / NTB

Odin Adelsten Aunan Bohmann (Ap) trekker seg som statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet. Bakgrunnen er Anette Trettebergstuens habilitetssak.

Nok en Ap-politiker forlater den rødgrønne regjeringsskuta. Nå er det Anette Trettebergstuens statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann som velger å si takk og farvel.

NTB melder om saken.

Han sier til NRK at han har brukt mye tid de siste dagene til å tenke gjennom hva han selv kunne gjort annerledes i saken der venner av avtroppende kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ble utnevnt til verv.

Det var Varden som først omtalte saken.

Anette Trettebergstuen gikk av som kulturminister for få dager siden, etter at det ble kjent at hun hadde fordelt diverse attraktive verv blant egne venner og bekjente.

Document har tidligere omtalt dette ved flere anledninger, se blant annet sak under.

Det etterlates nå et inntrykk av en regjering i store vansker, der det blir stadig mer krevende å beholde troen på eget prosjekt samt skape entusiasme både i egne rekker og blant velgerne.

Med kun et par-tre måneder igjen  til høstens valg begynner det å haste for regjeringspartiene å komme på offensiven. For selv om det i år er kommunevalg, vil alltid velgernes holdning til sittende regjering spille en avgjørende rolle.

Les også: 

Trettebergstuen avgår som kulturminister

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.