Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) fortsetter å tilgodese egne hjertesaker, og nå gis det et millionbeløp til såkalt livsforbedrende tiltak for LHBT+-personer.

Regjeringen har satt en ramme på 8 millioner kroner som skal gå til livsforbedrende tiltak for LHBT+-personer.

NTB melder om saken.

Nettopp denne tematikken har lenge vært en offisiell hjertesak for den åpent homofile kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Nå beretter hun at hun har fått gjennomslag for en millionbevilgning til dette hun selv brenner for:

– Skeives kamp for å få være seg selv, er en av de viktigste frihetskampene i Norge. I noen miljøer er det spesielt vanskelig å være åpen, og disse retter vi nå økt innsats mot, sa kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) på en pressekonferanse i februar.

Helsedirektoratet lanserer en ny tilskuddsordning for skeives psykiske helse og livskvalitet, samt likeverdige helse- og omsorgstjenester.

Rammen på tilskuddet i 2023 er på 8 millioner kroner. Helsedirektoratet vil prioritere virksomheter som har mottatt øremerkede tilskudd, og som ikke er ivaretatt av andre tilskuddsordninger.

Det er antagelig mange som i utgangspunktet synes det er greit nok at dette formålet tilgodeses. Men stikkordet er, som Helsedirektoratet selv opplyser, prioriteringer.

Helsevesenet i Norge sliter med underfinansiering på en lang rekke sentrale områder. Mer til ett formål betyr mindre til et annet.

Da vil det naturlig reises kritiske spørsmål ved at den ansvarlige ministeren velger å prioritere millionsummer til en såpass spesiell sak, en sak knyttet til hennes egne sosiale kretser og miljøer.

For når det brukes millioner til «livsforbedrende tiltak for LHBT+-personer», betyr det at disse pengene ikke kan gå til andre og mer akutte formål i helsesektoren.

Les også: 

Trettebergstuen åpnet pridekonferansen

Bestill fra document:

 

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.