Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) åpner Den nordiske pridekonferansen. Foto: Hanna Johre / NTB

Denne helgen er det pridekonferanse i Oslo. Hit er det invitert en rekke nordiske deltakere, og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpnet konferansen.

På agendaen under den nordiske pridekonferansen står blant annet det islamistiske terrorangrepet som fant sted sist sommer.

– 25. juni-terroren kommer til en viss grad å prege samlingen, med hensyn til krisehåndtering og lignende, berkefter Oslo Pride-leder Dan Bjørke overfor Blikk.

NTB melder om saken.

Dan Bjørke orienterer videre om konferansens innhold:

– Det blir en konferanse med en rekke workshops, og en konferanse hvor vi skal styrke kompetanse, samt å dele erfaringer de nordiske landene imellom, sier han og peker på at krisehåndtering har fått en oppmerksomhet og aktualitet etter skytingen ved to utesteder i Oslo sentrum 25. juni i fjor.

Bjørke sier at Oslo Prides dialog med politimyndighetene etter terroren er noe de ønsker å dele med sine nordiske samarbeidspartnere.

Det var kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen som åpnet pridekonferansen. Nettopp pride og alt som har med det å gjøre, er som kjent en hjertesak for Tretteberstuen.

Les også:

Pride er Prides verste fiende

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.