Anette Trettebergstuen (t.v.) og Sigrid Sollund (t.h.) Foto:: Stian Lysberg Solum / NTB og Inge Krossøy (xoy.no) / Nordiske Mediedager, cc by-sa 2.0 / Wikimedia Commons.

Programleder Sigrid Sollund skal ikke lede kveldens Dagsnytt 18-sending. Årsaken er at hun er nær venn med Anette Trettebergstuen.

– Sigrid skal ikke ha Dagsnytt 18 i kveld. Vi har satt inn en annen programleder, fordi vi tenker at Sigrid og Trettebergstuen er for tette, sier programredaktør Knut Magnus Berge i NRK nyheter til Dagbladet.

Anette Trettebergstuen (Ap) gikk fredag av som kultur- og likestillingsminister på grunn av flere brudd på habilitetsreglene.

I 2021 omtalte Trettebergstuen Sollund som «min besteste venn i hele verden» på Facebook. Sollund har tidligere intervjuet Trettebergstuen i Dagsnytt 18. Programredaktør Berge har tatt selvkritikk på dette i Kringkastingsrådet.

Sollund selv sier til Dagbladet at avgjørelsen er tatt i samråd med henne.

– Dette er helt i tråd med hva NRK og jeg er blitt enige om, og jeg ønsket selvsagt ikke å ha denne sendingen, skriver hun.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.