Statsminister Erna Solberg tok igjen da programleder Sigrid Sollund forsøkte å presse henne i migrasjonssaken i Dagsnytt Atten torsdag.

Solberg har utnevnt Sylvi Listhaug til superminister for migrasjon og Listhaug har den frekkhet å si at hun vil få ned innvandringen og stille krav til de som er kommet. Da går NRK og mediene i attack-modus.

Sollund forsøkte seg med samvittighetsutpressing. Hva synes statsministeren om at uttrykk som «godhetstyranniet» ble brukt – bl.a av Listhaug – er det en slik debatt vi ønsker? spurte den anstendige programlederen.

Solberg luktet lunten med en gang.

– Det er en spissformulering og jeg er litt lei av at det bare er venstrefløyen som skal få lov å spissformulere. Hver gang det kommer fra høyrefløyen skal det parkeres.

Men var begrepet meningsfullt? Var det ikke ondskapsfullt? Spurte Sollund. Politikk reduseres til et spørsmål om fortapelse eller frelse. NRK kan tilby frelse, men bare hvis statsministeren følger deres råd.

Heller ikke dette fikk Solberg til å bøye nakken.

– Det kommer hele tiden noen som sier at «disse menneskene må få slippe inn, og de er ikke som mullah Krekar». Til sammen blir det uhorvelig mange mennesker, og det kan føre til at asylinstituttet bryter sammen. Til neste år kan vi få 100.000. Det kan vi ikke klare, sa Solberg.

Da var det Sollund parererte med:

-Men det er da ingen som sier at alle skal få komme?

Da burde statsministeren svart at «jo det er det, og dere i NRK er propagandamaskinen som sørger for at de slipper til, hver eneste dag», men det kunne hun ikke si, det ville vært å lage åpen strid i studio, og det gjør ikke en norsk statsminister fra Bergen og Høyre.

Men det burde hun kanskje gjort for å rense luften?

Sollund var helt skamløs, slik Bondevik og Dagbladet var som dro frem hatbølge og rasismekort.

Premissene er: Først inviterer man inn en migrasjonsbølge, når reaksjonene begynner å melde seg drar man grums- og hatkortet. Kristen-navnet ser ikke ut til å være noen hindring. Tvertimot: Knut Arild Hareide og Bondevik bruker også det for hva det er verdt. Hva folk egentlig mener om dem egner seg ikke på trykk.

Venstresosialister som Sollund viser samme skamløshet:

Var ikke statsministeren redd for en hatbølge i det norske folk?

Dette ble litt for mye for Solberg. Hun burde satt Sollund ettertrykkelig på plass. Men det ble et:

– Jeg har inntrykk av at folk flest har en forståelse for flyktninger og en positiv innstilling til våre medmennesker.

Før hun måtte lande på Kardemomme by: – Når folk møter hverandre over en kaffekopp ser de at vi er like.

Kamplysten

Sylvi Listhaug er mer stridbar. Det kan regjeringen trenge. Den har latt seg presse av mediene siden valget for to år siden.

Sylvi Listhaug ser ut til å ville gi NRK og hele Ap-staten fingeren.

Listhaug 16.12.15

Hun stilte i studio med et stort synlig kors. For venstresosialistene i NRK er det som å gi dem fingeren. De tok ikke feil av budskapet. Det var som å erklære åpen krig.

Men den har mediene erklært for lenge siden. De har gått på jakt etter skalpen til FrP-statsrådene fra dag 1.

FrP-velgere har ønsket seg en leder som tar igjen, som tør å utfordre mediene. Mye av politikken utformes gjennom mediene. Pølse-Hanssen sa de brukte halvparten av tiden på hvordan de skulle presentere politikken, da han var helseminister. Listhaug har gått høyt ut på banen. Hvis hun klarer å stå oppreist kan hun gi FrP den oppstiving partiet sårt trenger. Det surfer nå på en reaksjon blant folk på migrasjonsbølgen. Men hvis den skal holde seg må partiet vise at det tør å ta opp kampen mot mediene.

Korset var en krigserklæring.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂