Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen med pride-symbolet i bakgrunnen.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Prosjektet «Skeivt kulturår» får 5 millioner kroner fra Norsk kulturråd. Dette kommer i tillegg til de 5 millionene de allerede er tildelt.

I alt 31 prosjekter får støtte fra Kulturrådet. Det gjelder prosjekter innen ulike kunstfelt, arkiv-, bibliotek- og museumssektoren og ulike prideorganisasjoner, skriver NTB.

– I forrige søknadsrunde var det mange bra arrangementer og initiativer som ikke nådde opp på grunn av den store søknadsmengden. Derfor har vi prioritert å åpne for en søknadsrunde til, slik at flere prosjekter blir realisert, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

For mange er det nok ingen stor overraskelse at den åpent «skeive» kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) går i bresjen for å øke støtten til et slikt tiltak, og det med rause 100 prosent.

Men i andre sammenhenger enn nettopp det uangripelige, nærmest hellige  «pride- og mangfoldsfeltet», ville muligens en slik åpenbar favorisering av egne hjertesaker for en minster påkalt en del reaksjoner og kritikk.

Det er antagelig mange andre formål på kulturfeltet som kunne hatt god nytte av en pott på 5 millioner kroner.

Les også: 

Seksåringer i Troms og Finnmark marineres i Pride allerede ved skolestart

 
Ny bok, bestill i dag:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.