Kulturminister Anette Trettebergstuen. Foto: Heiko Junge / NTB

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ba om å betale mer skatt for pendlerboligen, lenge før pendlerboligavsløringene kom. Likevel får hun en skattesmell.

NTB forteller om denne nye skattesaken for Arbeiderpartiets ministre. Hadia Tajik  trakk seg som kjent tidligere i år, også det i forbindelse med skatt og pendlerbolig.

Nå handler det om kulturminister Anette Trettebergstuen , som i senere tid først og fremst har vært profilert i alt som har med Pride og relatert tematikk å gjøre. Hun er svært overrasket over situasjonen hun har havnet i, da hun mener å ha gjort det hun kunne:

– Jeg må innrømme at jeg fikk sjokk og kaffen i halsen da jeg i dag leste brevet fra Skatteetaten. Siden jeg ba om å bli skattet av fordelen med pendlerbolig fra 2018, har jeg jo gjort det rette. Men så viser det seg at Skatteetaten mener Stortinget har innberettet for lav verdi på pendlerboligen over flere år, sier kulturministeren til VG.

Den ekstra skatteregningen vil trolig bli på godt over 100.000 kroner. Trettebergstuen er oppgitt og frustrert fordi hun i flere år har forsøkt å gjøre alt rett.

– Nå risikerer jeg altså et kjempekrav på grunn av en feil Stortingets administrasjon har gjort, sier hun.

VG har fremlagt kritikken for Stortingets administrasjon, som så langt ikke har besvart den.

Trettebergstuen har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. I tråd med regelverket har hun hatt pendlerleilighet i Oslo i lengre perioder. Hun er nå en av rundt 40 toppolitikere som har fått varsel om skattekrav i posten de siste dagene.

Les også: 

Hadia Tajik snek seg ut bakveien etter sentralstyremøtet i Ap

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.