Ap-kollega Torstein Tvedt Solberg er i samme situasjon som Tajik, men tolker pendlerreglene totalt annerledes.

– Reiser jeg privat, så betaler jeg selv, sier han til Dagbladet.

Arbeiderpartiet har tidligere anført for pressen at det Tajik gjør, er en vanlig praksis som mange stortingsrepresentanter benytter seg av.

Hadia Tajik er etablert med familie i Oslo, men folkeregistrert i Rogaland i boligen til foreldrene. Hun har selv opplyst at Skatteetaten har vurdert henne til skattemessig bosatt i fylket sammenhengende siden 2006.

Tajik har fortsatt pendlerstatus, og har dermed formelt rett til å få dekket pendlerutgifter fra Oslo til Rogaland, selv om hun altså er etablert i hovedstaden over mange år.

Document er kåret til gasellebedrift for fjerde år på rad – nå kan du kjøpe aksjer!

Så langt er det ikke funnet en eneste politiker på Stortinget som praktiserer pendling slik Hadia Tajik gjør.

Tajiks partifelle, stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg fra Rogaland, er i samme situasjon som den tidligere arbeidsministeren. Tvedt Solberg velger derimot å ikke kreve de samme refusjonene som Tajik har gjort over flere år.

Tvedt Solberg er folkeregistrert i Stavanger, og har ikke pendlerbolig gjennom Stortinget. I stedet er han etablert med familie i Oslo-området, hvor han eier bolig, akkurat på samme måte som Tajik.

Solberg understreker at han i likhet med Tajik har formell pendlerstatus, ifølge Skatteetaten.

Men den store forskjellen er at han ikke ber om å få refundert reiser «hjem» til sitt skattemessige bosted.

– Jeg har ikke hatt pendlerbolig siden jeg fikk barn og familiesituasjonen derfor endret seg, så jeg disponerer nå privat bolig på Ås og har sagt fra meg Stortingets pendlerbolig. Jeg har fortsatt formell pendlerstatus etter regelverket og bolig i Stavanger, men fører ikke pendlerreiser til Stavanger, sier Tvedt Solberg.

Tvedt Solberg bekrefter at han, i motsetning til Hadia Tajik, dekker reiser hjem til familie i Rogaland av egen lomme.

Hadia Tajik ble forelagt denne informasjonen, og svarte, ikke overraskende, at hun ikke gjør noe galt.

– Jeg har ingen skattesak mot meg, og jeg har fulgt regelverket. Stortingsdirektøren har allerede bekreftet både min pendlerstatus og korrekte praktisering av pendlerregelverket.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.