Hadia Tajik bor i egen leilighet i Oslo med mann og barn, men sender fortsatt reiseregninger til Stortinget merket «pendlerreiser» når hun drar på besøk til foreldrene i Sandnes.

Hadia Tajik søkte om pendlerbolig til seg og sin nåværende ektemann, samtidig som de begge disponerte egne leiligheter sentralt i Oslo.

Tajik begrunnet søknaden med at hun hadde slått seg til ro i Sandnes, og at hun av hensyn til sin sikkerhet hadde behov for pendlerleilighet i Oslo, skriver Aftenposten.

Året var 2019, og etter kun tre måneder, så kjøpte Tajik og ektemannen leilighet sammen i Oslo.

– Da situasjonen min endret seg, og vilkårene for tildeling av pendlerbolig ikke lenger var til stede, leverte jeg selvsagt tilbake nøklene, sa Tajik i februar i år.

Men selv etter at Tajik selv mente hun ikke lenger hadde rett på pendlerbolig i Oslo, så fortsatte hun å sende reiseregninger til Stortinget etter reiser mellom Oslo og Sandnes.

Disse regningene er merket med «pendlerreiser».

Tajik mener imidlertid denne saken nå er over, og hun er kritisk til medias dekning av den.

– Jeg er en offentlig person, og tåler kritisk oppmerksomhet. Det er ikke min oppgave å gi terningkast til denne mediedekningen, men det kommer nok et tidspunkt der mediene selv vil gå litt nærmere inn og ta stilling til eget arbeid, sier Tajik til Dagbladet.

I forkant av Aftenpostens avsløringer la Tajik la ut en lang status på Facebook om at hun var utsatt for trusler fra Aftenposten. PST vurderte heller aldri sikkerheten da Tajik søkte om pendlerbolig i 2019, og sikkerhet er heller ikke nevnt i Stortingets tildelingsbrev.

Tajik hevder at Skatteetaten har gjort det klart at hun har hatt pendlerstatus tilbake til 2006, og at de anerkjenner at hennes skattemessige bosted har vært i Sandnes siden da.

Hun anser seg dermed som renvasket og at det er bevist at hun ikke har gjort noe galt.

– Jeg er glad for at jeg ikke har fått noen skattekrav, og at Skatteetaten mener at min bruk av pendlerbolig i kontrollperioden var helt etter regelverket. Jeg ser at det er mange som har fått skattekrav, og det er nok tøft å stå i. Jeg er også glad for at det er avklart at jeg allerede i 2006 var å anse som pendler, med alt det innebærer, sier Tajik.

Kvinnen som fikk presset Trond Giske ut av ledelsen i Ap, kom selv i samme situasjon etter at pendlerboligsaken dukket opp. Men Tajik mener hun i motsetning til Giske er en martyr og kun gjorde det som var riktig av hensyn til partiet.

– Jeg gjorde det jeg mente var rett av hensyn til partiet og regjeringen. Gitt den situasjonen jeg var i, mener jeg det var helt rett å gå av for å ikke stå i veien for partiet og politikken jeg hadde ansvar for. Det var ikke bra for feltet jeg jobbet med at jeg sto midt i en sak som skygget for arbeidet som foregår i departementet. Eller at jeg sto i veien for det arbeidet partiet og regjeringen holdt på med.

Den tidligere Ap-nestlederen mener løsningen på krisen Arbeiderpartiet nå er inne i, er å skape ny politikk for å få overtaket på høyresiden igjen.

– Den situasjonen vi nå er i er uvanlig og spesiell, men jeg tror det forventes nettopp av et parti som vårt at vi klarer å finne gode løsninger for dem som er rammet, sier Tajik.

Hun ønsker ikke å si noe om hun snart vil komme tilbake i lederverv igjen.

– Jeg er førstekandidat for Rogaland Ap, jeg er medlem i Stortingets energi- og miljøkomité og jeg er takknemlig for de ververne jeg har. Altså jeg har masse arbeidskapasitet og så er jeg glad for de vervene jeg har, avslutter Tajik.

 

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.