Mímir Kristjánsson (Rødt) går hardt ut mot Hadia Tajik. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Stortingsrepresentantene Mímir Kristjánsson (R) og Alfred Bjørlo (V) krever at Ap-nestleder Hadia Tajik nå legger alle kort på bordet.

NTB skriver at de to mener det er bra at Tajik betaler skatt for en pendlerbolig i 2006, men at det fortsatt står igjen flere ubesvarte spørsmål.

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson går hardt ut mot Hadia Tajik, og hevder hun har mye å svare for i saken:

– Jeg mener kontrakten er det mest alvorlige: Her er det produsert en leiekontrakt med en nabo, hvor hun aldri har bodd eller har betalt leie. Hvorfor man skulle gjøre det, er vanskelig for meg å forstå. Det er i beste fall skattetilpasning, i verste fall skatteunndragelse, sier Kristjansson til VG.

Han støttes av Venstre-politiker Alfred Bjørlo, som uttaler at det er på tide at Tajik møter pressen. Hun har til nå fått ligge påfallende lavt, og har sluppet å besvare direkte spørsmål fra journalister:

– Nå er det viktig at hun stiller opp for mediene og svarer, ikke bare kommuniserer fra egen Facebook-side, med bilder av seg selv og budskap hun har full kontroll på selv, sier han til avisen.

Uttalelsene kommer etter at Tajik onsdag skrev i et Facebook-innlegg at hun beklager for pendlerbolig-saken og vil betale inn skatt for årene 2006 til 2010, da hun bodde gratis i en av Stortingets pendlerboliger.

Hadia Tajik ville ikke kommentere saken overfor NTB onsdag kveld.

Mange vil spørre seg om pressen ville latt en politiker fra et borgerlig parti slippe unna med å gjemme seg vekk, bagatellisere og la være å svare på spørsmål i en slik sak.

Ropstad-affæren var et eksempel på et mediepress av et nokså annerledes format, ikke minst viste NRK vesentlig større interesse for den saken.

Les også:

Professor: Tajiks opplysninger fremstår ikke som riktige

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.