Hadia Tajik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik er igjen på banen, med et utspill om at barnetrygden bør økes. Samtidig mener hun at foreldre skal betale skatt av barnetrygden.

Hadia Tajik gikk av som arbeids- og inkluderingsminister og nestleder i Ap i mars, etter avsløringer om hennes bruk av pendlerbolig. Siden har det vært stille fra henne.

Men nå er hun atter på plass i den politiske manesjen, med et utspill knyttet til barnetrygden. Det hun er mest opptatt av, er at denne trygden må fordeles på det hun mener er en bedre måte:

– Jeg tror det er mange som spør seg hvorfor familier som har god økonomi skal få den samme ytelsen som andre, sier Tajik til VG.

Hun og resten av styret i Rogaland Arbeiderparti foreslår nå at barnetrygden skal økes. Ap bør også vurdere skattlegging av barnetrygden gjennom inntektsskatten, mener Tajik. Det betyr at de som tjener mest, også skatter mest av barnetrygden, skriver NTB.

Utregninger fra Finansdepartementet viser at barnetrygden kan økes fra 12.648 kroner i året til 20.157 kroner uten å koste staten en krone mer – hvis den skattlegges. Helst vil Rogaland Ap øke barnetrygden mer enn dette.

– Men jeg tror det er fornuftig, gitt den økonomiske situasjonen, at vi klarer å komme med forslag som lar seg gjennomføre selv uten å endre de økonomiske rammene for barnetrygden, slik at vi tydelig prioriterer dem som har minst, på en måte som treffer hverdagen og lommebøkene deres, sier hun.

Mange vil oppleve at det mest interessante med hennes utspill, er at det kommer et tydelig politisk livstegn fra nettopp henne. Mange har lurt på om hun vil fortsette sin politiske karriere etter affæren tidligere i år.

Til det sier hun selv:

– Jeg har masse arbeidskapasitet, svarer Tajik på spørsmål om hun er klar for mer ansvar i partiet i fremtiden.

– Hvis det er sånn at det du egentlig spør meg om er om jeg er skremt vekk fra å drive med politikk, så er jeg ikke det. Tvert imot er jeg veldig motivert for å bidra til å finne politiske løsninger for fremtidens Ap, sier hun videre.

Det har dog ikke vært helt stille fra Tajik i senere tid, enkelte mindre utspill har hun kommet med.

Les også: 

Venstresidens misunnelse sluker såkornet

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.