Hadia Tajik (Ap) i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB

En ny meningsmåling viser at 36,7 prosent tror Hadia Tajik kommer tilbake i Arbeiderpartiets ledelse. Tajik måtte trekke seg som nestleder i Ap etter pendlerboligsaken tidligere i år.

Hvor lenge vil tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik være «ute i kulden» etter alt oppstyret om hennes pendlerboligsak? Tajik trakk seg som nestleder i vår etter flere kritiske saker knytte til hennes økonomi.

Kommer hun overhodet tilbake som toppolitiker i Ap?

En stor del av velgerne tror faktisk hennes tilværelse på sidelinjen i norsk poltikk er midlertidig.

InFact har gjennomført en undersøkelsen for Nettavisen. Den viser at 36,7 prosent tror Hadia Tajik kommer tilbake i Arbeiderpartiets ledelse.

38,5 prosent tror ikke at 39-åringen vil gjøre et slikt comeback.

Hva så med en annen tidligere nøkkelfigur i partiet, som også ble skjøvet ut, nemlig Trond Giske?

I den samme undersøkelsen svarer 30,1 prosent at de tror Giske igjen vil ta plass i partiledelsen. 46,7 prosent tror imidlertid at trønderen er ferdig i partiets toppledelse.

Ifølge de spurte er det altså mer sannsynlig at Tajik kommer tilbake enn at Giske gjør det. En stor del er i tvil.

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen har også størst tro på et Tajik-comeback.

– Hun er jo på Stortinget fortsatt, selv om hun har trukket seg fra lederverv. Jeg tror det blir lettere for henne å komme tilbake, fordi det for henne er snakk om en sak om skatt som går over noe kortere tid. Mens Giskes sak handlet om andre mennesker og strakte seg over lang tid, sier han.

Å være i ledelsen av et regjeringsparti parti handler i stor grad om å fortjene velgernes tillit, ikke minst i spørsmål knyttet til økonomi, budsjetter, bevilgninger osv. Mange vil spørre seg om Tajiks historie gjør det naturlig for henne å få en slik tillit igjen.

Les også: 

Ap-kollega med kraftig stikk til Hadia Tajik: – Private reiser betaler jeg selv

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.