Skjermbilde fra NRK. 

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, ble presset fra skanse til skanse i pendlerboligsaken. Nå vil hun etterbetale rundt 200.000 skattekroner etter alle avsløringene.

Det sier Tajik til NRK i sitt første intervju etter avgangen som statsråd og Ap-nestleder. Tajik ble i etterkant smittet av korona, og har fram til mandag vært sykmeldt.

Hun vender nå tilbake til politikken på Stortinget for Ap, og forteller i NRK Dagsrevyen at hun har lagt bak seg en tøff periode.

Tajik gikk av som både statsråd og nestleder i partiet etter avsløringene om sin boligsituasjon.

NTB skriver at hun hadde pendlerboliger i Oslo fra 2006 til 2010, og oppga i sin første søknad at hun ikke hadde andre boligutgifter.

Etter at hun var blitt gjort oppmerksom på at pendlerboligen i så fall var skattepliktig, sendte hun inn en ny søknad. VG avslørte at hun i den la ved en leiekontrakt på en kjellerleilighet i Rogaland.

Hun bodde aldri i boligen, og betalte heller aldri noe for å bo der.

Dette ble det spetakkel av, og Tajik ble nærmest presset fra skanse til skanse i saken, etter først å ha gått nokså offensivt ut i en pressekonferanse der hun angrep pressen for å ta tak i saken.

Et revisorfirma har utarbeidet en rapport om hva Tajik skylder, og nå etterbetaler hun i underkant av 200.00 kroner.

I intervjuet i NRK Dagsrevyen var det lite igjen av den offensive Tajik fra sakens innledning. Hun sier hun i dag at hun burde ha håndtert saken bedre, og forstått alvoret på et tidligere tidspunkt.

NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand mener at Tajik kan få en nokså lang vei tilbake til det politisk nivået hun befant seg på før dette startet.

Les også: 

Tajiks avgang setter flomlys på Støre

Bestill fra Document forlag: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.