Stortinget har ikke hatt kontroll på regelverket for pendlerboliger, mener FrPs Sivert Bjørnstad og foreslår at noen andre kan ta over tildelingen av dem.

– Jeg mener det er verdt å diskutere. For det framgår tydelig at Stortingets administrasjon ikke har hatt full kontroll på regelverket som til enhver tid gjelder, sier Bjørnstad til Adresseavisen.

Et ekspertutvalg jobber for tiden med forslag til nye regler for Stortingets pendlerboliger. Ett av spørsmålene de skal se på, er hvem som skal administrere ordningen, sier utvalgsmedlem og jussprofessor Eirik Holmøyvik.

– Det kan være grunner til å legge dette til et organ utenfor administrasjonen, av hensyn til legitimiteten til ordningen, sier han.

Bjørnstads forslag kommer på bakgrunn av håndteringen av hvem som må skatte av de tildelte boligene.

– Det er på det rene at Stortingets administrasjon er nødt til å øke kompetansen på disse spørsmålene, eventuelt at de setter ut forvaltningen av pendlerboligene og skattespørsmål til eksterne aktører som kan dette bedre og som er oppdatert på gjeldende rett og regelverk til enhver tid, sier Bjørnstad, som er opptatt av å gjenopprette tilliten til Stortinget.

Adresseavisen påpeker at uttalelsene ble gitt før de siste pendlerboligsakene om Ap-statsråd Hadia Tajik.

Les også:

Det siste Støre trenger nå: Ap-veteran ber Hadia Tajik trekke seg

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.