Hjemmekamp er blitt bortekamp i Malmö. Demografien i byen er så forandret at det ikke er svenske fans igjen til å heie på Sverige når Algerie kommer for å spille treningskamp.

Lørdag møttes de to landene til fotballkamp i Malmö og det ble klart for alle at det ikke er svenske fans igjen når jubelen uteblir ved svenske scoringer.

Algeriske fans møtte «svenske» fans av Algerie. En begeistret algerisk tilskuer skrev på Twitter at «våre marokkanske brødre er også tilstede! »

Det er kan hende for farlig for etniske svensker å komme på fotballkamp med svenske flagg. Sportarenaene er blant de få stedene hvor det fremdeles er lov til å vise patriotisme. Men antakelig er det for sent for de gjenværende svenskene i Malmö. Det er å be om å få juling.

De tilreisende fansene fikk også inn det islamske elementet da de ropte «Allahu Akbar Djamel Belmadi». Belmadi er en tidligere spiller som nå er manager for landslaget til Algerie.

 

Svenskene mener at dette var en bortekamp hjemme:

 

Sverige vant forøvrig 2-0.

Samnytt

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Klanen» her!

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.