Stavanger lufthavn ble fredag ettermiddag evakuert etter et mistenkelig funn i sikkerhetskontrollen. Kort etter kom kontrabeskjed: Faren over. Trafikken tas opp igjen. Er terskelen for å slå alarm for lav? Vil vi få vite hva som var grunnen denne gang?

Det begynner å bli litt for hyppige alarmer. De skaper ikke bare store problemer for de reisende der og da. De har også en kumulativ effekt. Mediene sprer nyheten umiddelbart. «Alarmen» går på riksplan. Alle som kjenner noen som skulle reise fra eller til Stavanger, engster seg.

Denne gang ble funnet tatt alvorlig nok til at også helikopterterminalen ble evakuert. Folk ble loset inn i Scandic Stavanger Airport. Det skaper bølger.

Man må håpe at offentligheten i ettertid får beskjed om hvorvidt det var en reell grunn til frykt eller om det skyldtes en uavklart situasjon hvor man ikke turde ta sjanser. Man bør kanskje vurdere om terskelen for evakuering bør heves. Eller er det dronefrykten som nå har smittet over på sikkerhetskontrollen?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.