Klokken 08 onsdag morgen ble togene på Barcelona hovedtogstasjon Sants evakuert. Det lokale politiet bekrefter:

«Vi fikk varsel rundt kl. 08. Sikkerhetspersonnel fra jernbaneoperatør Adif hadde sett et objekt med form som en mulig eksplosiv inne i en koffert på en skanner. To tog er evakuerte og vi fortsetter kontrollen».

Bombespesialister er på plass for å undersøke den mistenkelige gjenstanden.

Oppdatering av NTB-AP-AFP kl. 12.34:

Togstasjoner i Madrid og Barcelona ble onsdag evakuert etter at en kvinne tok meg seg et belte med en beltespenne formet som en håndgranat på et tog.

Beltet lå en koffert som ble gjennomlyst av sikkerhetsvakter i Barcelona.

Hvorfor kvinnen og kofferten slapp gjennom sikkerhetskontrollen, er uklart. Men litt senere ble det slått alarm. Politiet i Barcelona la ut en bilde på Twitter av kofferten og noe som tydelig så ut som en håndgranat.

To høyhastighetstog i Barcelona ble evakuert, før det oppsto mistanke om at kofferten kunne vært på vei til Madrid. Da ble også togstasjonen Atocha i Madrid evakuert.

Da toget med kvinnen ankom hovedstaden, ble bagasjen undersøkt. Politiet kunne konstatere at «håndgranaten» i virkeligheten var en beltespenne.

Atocha var i 2004 åsted for en av de verste terroraksjonene i Europa noensinne. Over 190 mennesker ble drept da bomber eksploderte på flere tog i den spanske hovedstaden. To av togene befant seg på eller nær stasjonen.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂