Det franske lyntoget TGV mellom Paris og La Rochelle på vestkysten ble søndag kveld utsatt for et terrorangrep ved at en betongblokk hadde blitt plassert på toglinjen.

Heldigvis sporet ikke toget med 173 passasjerer av.  Det franske statlige jernbaneverket SNCF sier at det var en ondsinnet handling. Toget hadde en fart mellom 150 og 200 km/t da den traff betongblokken.

En av passasjerene skrev på Twitter:

Vi hørte sprut av småstein, toget vibrerte på linja og noe traff vinduet hardt. Etter det stanset toget.

Betongblokken var plassert par mil utenfor La Rochelle. Ingen ombord på toget ble skadet.

IS har oppfordret til jihadangrep på tog ved å få dem til å spore av. For to måneder siden ble en jihadist dømt for å ha planlagt et angrep på toglinje med trykkokerspikerbombe. Britisk politi patruljerer togene.

French gendarme and police officers take part in a simulation of a terror attack during a training exercise of the Civil Security to test the reactivity of rescue teams in a TGV high speed train, in Auvers-le-Hamon, northwestern France, on June 28

I slutten av juni trente fransk politi på et terrorangrep i form av avsporing av TGV-toget.

I 2004 ble 191 mennesker drept og over 1800 skadd i Madrid da fire tog ble bombet ved Atocha stasjon. The Guardian kalte det det verste islamiske angrepet i Europas historie.

The victims of Madrid’s train bombing receive help following a bomb blast at Madrid’s Atocha station in this file photo taken March 11, 2004. A Spanish court on October 31, 2007 found 21 people guilty of involvement in the bombings, Europe’s deadliest al Qaeda inspired attack, which killed 191 people and injured 1,800. REUTERS/El Pais/File (SPAIN)

20minutes   Le Figaro  The Local

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂