Politiet gjør undersøkelser langs jernbanelinjen mellom Larvik og Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Politiet ønsker å komme i kontakt med en person med hodelykt som ble sett nær stedet der to tog kjørte inn i flere gjenstander tirsdag kveld.

Tirsdag kveld kunne det inntruffet en alvorlig togulykke ved Larvik, da det var lagt ut flere tunge gjenstander i toglinjen. To tog på Vestfoldbanen kjørte inn i gjenstandene, men togavsporing ble heldigvis unngått.

NTB melder om saken, Document omtalte den også tirsdag, se sak under.

Pressevakt Harry Korslund i Bane Nor sier til NTB at de ser alvorlig på saken, og at den vil anmeldes til politiet.

– Det er heldigvis ikke meldt om skader på togskinner eller tog, men når slike alvorlige ting skjer anmelder vi det rutinemessig.

Til NRK sier han at dette kunne ha ført til togavsporing.

– Vi ønsker å få folk til å forstå hvor alvorlig det her er og hvilke konsekvenser som fort kan oppstå hvis slike ting gjentar seg, sier Korslund.

Dette er en form for sabotasje mange vil forbinde med terrorpregede handlinger, hvilket gjør at saken kan oppfattes som ekstra skremmende.

Ifølge Korslund observerte føreren av det ene toget en person med hodelykt i området, og denne personen anses som viktig å få kontakt med.

Flere gjenstander

Det lå ifølge Bane Nor blant annet et brannslukkingsapparat, betongblokker med armeringsjern og en gassflaske i sporet. To tog traff gjenstandene med en times mellomrom, det første av dem i høy hastighet.

Politiet i Larvik gjør nye undersøkelser på stedet onsdag og jobber også med å sikre seg overvåkingsvideoer, skriver NRK.

– Det vi har observasjoner av, er en person med en hodelykt som en lokfører har sett, men vi er usikre på om vedkommende har noe med denne hendelsen å gjøre. Men vi ønsker selvfølgelig å komme i kontakt med den personen også, sier politistasjonssjef i Larvik Tor Eriksen.

Han sier at politiet også ønsker å komme i kontakt med andre vitner.

– Alvorlig sak

– Vi ser alvorlig på dette. Store og tunge gjenstander har potensial til å skade tredjeperson, og det kan gå ordentlig galt. Slike ting i sporet kan føre til avsporinger når toget kommer i høy hastighet, sier Korslund i Bane Nor.

Politiet i Larvik bekrefter at de tar saken på alvor.

– Hadde ikke tog nummer to, som kjørte inn i disse største gjenstandene, kjørt i sakte fart, så kunne dette blitt en mer alvorlig ulykke, sier Eriksen.

Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord i en periode tirsdag kveld, men togtrafikken kom etter hvert i gang igjen.

Les også: 

Tog på Vestfoldbanen kjørte inn i betongblokker

Bestill fra Document:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Flere gode bøker:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.