Et tog kjørte inn i store gjenstander som lå i sporet på Vestfoldbanen i Larvik tirsdag kveld. Ingen personer ble skadd i det som kunne endt med en katastrofe.

Det lå blant annet et brannslukningsapparat og betongblokker med armeringsjern i sporet, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

– Dette er ikke guttestreker, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt.

Ifølge Korslund skal togføreren ha observet en person med hodelykt i området.

– Vi ser alvorlig på dette. Store og tunge gjenstander har potensial til å skade tredjeperson, og det kan gå ordentlig galt. Slike ting i sporet kan føre til avsporinger når toget kommer i høy hastighet,

– Det er alvorlig å prøve å sabotere toget. Dette er ikke guttestreker, det er langt mer alvorlig enn som så, sier operasjonsleder  Groth.

Tømmerstokker, en gassflaske og en steinhelle plassert i sporet. To tog kjørte over gjenstandene. Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord i en periode tirsdag kveld, men togtrafikken kom etter hvert i gang igjen.

Politiet er koblet inn i saken.

«Toget står fortsatt i ro. Vi ønsker å komme i kontakt med eventuelle vitner – dette har skjedd i området Elveveien. Det hersker ingen tvil om at gjenstandene bevisst er lagt der», skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.