Utenriksminister Anniken Huitfeldt er i Washington, hvor hun har møtt nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Huitfeldt sier at russerne er trengt opp i et hjørne. Hun lover fortsatt norsk hjelp til Ukraina og sier at Norge ikke lar seg true.

– Russerne er trengt opp i et hjørne. De opplever nederlag på slagmarken. Angrepene mot Ukraina får bare større oppmerksomhet rundt behovet for å vise solidaritet fra andre land, sier Huitfeldt til NRK.

Hun gjør det klart at Russland ikke kan skremme Norge fra å hjelpe Ukraina.

– Vi lar oss ikke true. Vi fortsetter å støtte det ukrainske folk med våpen, penger og energi i deres rettferdige kamp, sier hun, og legger til at de russiske hevnangrepene i Ukraina forsterker behovet for å vise solidaritet med Ukraina.

Huitfeldt foretar en tolkning når hun sier at russerne er trengt opp i et hjørne. Intensiverte rakettangrep kan tyde på at russerne ikke gir seg. Huitfeldt indikerer at Norge har bundet seg til masten når gjelder assistanse til Ukraina.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.