Høyre får en oppslutning på 28,7 prosent i siste måling av Poll of polls. Siden Arbeiderpartiet får en oppslutning på 20,6 prosent, og Sp usle 6,4 prosent, er altså Høyre større enn begge regjeringspartiene.

Det viser oppsummeringen har laget.

Arbeiderpartiet gjør sin dårligste gjennomsnittsmåling siden januar 2021.

Det er gjennomført åtte nasjonale partimålinger i august og juni, som normalt. I juli ble det bare gjort to. Det kan derfor være mer nærliggende å sammenligne august med juni enn med juli, opplyser Johan Giertsen, redaktør for nettstedet Poll of polls. (NTB)

Høyre styrket seg
Høyre gjør sin beste måling siden 2018. De virker å tjene på å ikke være regjeringsparti under strømkrisen. Har alle glemt hvem som åpnet kabelen til Tyskland?

Med 28,7 prosent  styrker Høyre seg ytterligere fra forsommeren. I juni var snittet på 27,1 prosent.

Fremskrittspartiet ender på 13,8 prosent i august, ned fra 14,3 i juni.

Både SV og Rødt større enn Sp
SV går litt ned, og får 8,6 prosent, ned fra 9,1 i juni. Uansett vil slike tall ikke være nok til å gi en rødgrønn regjering

Men SV er større enn Sp, for femte måned på rad. Selv Rødt, med 6,7 prosent, har mer oppslutning enn Sp, ifølge målingen.

Venstre ligger på 4,3 i gjennomsnitt (4,5 i juni), mens KrF og MDG fortsatt ligger under sperregrensen med 3,7 (3,2) og 3,6 prosent (3,5).

Vedum og Støre er to partiledere som nok ligger tynt an.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.