I et innslag på SVT Rapport i helgen skapte det stor oppmerksomhet da en energi- og klimarådgiver ble intervjuet, og mente at varme boliger ikke lenger var noe man burde se på som en selvfølgelighet.

Dette er kun ett av flere eksempler den senere tid, hvor såkalte eksperter forklarer oss at vi ikke skal klage, selv om alle pengene våre blir stjålet av rene idioter som kaller seg politikere, og som aldri mangler penger til FN, bistand og innvandring.

Nå forsøker man å normalisere skyhøye strømpriser. At alternativer som ved og oljefyring er nedjustert på grunn av klima og kjønnsforskning? Det får vi bare tåle. For vikingene hadde ikke strøm.

EU vurderer kraftige begrensninger mot vedfyring

När elpriserna nu rusar frågar sig många hur kan man hålla nere kostnaderna inför vintern, sa programlederen i søndagens SVT Rapport.

Der blir Malin Lindstaf intervjuet. Lindstaf er energi- og klimatrådgiver, og forteller om hvordan rike svensker investerer i kostbare tekniske løsninger for å redusere elkostnadene nå til vinteren.

Hun snakker om investeringer på opp mot en halv million svenske kroner, noe de færreste svensker har råd til.

Lindstaf mener det ikke er noe særlig stort problem, man kan jo bare ta på seg raggsokker og tykk genser, og senke temperaturen innendørs for å spare penger. Å gå hjemme i T-skjorte er en ren luksus vi bare kan glemme.

Snart innføres det vel så høy flyskatt at selv en sydentur kan bli til et gammelt minne for familier med normal lønn?

Tidligere har SVT anbefalt svenskene om å ikke støvsuge hjemme, for å spare strøm.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.