Spania har nylig bestemt at man ikke får bruke aircondition hvis det er under 26 grader. Det er bare nok et eksempel på hvordan varmt vær vil bli spent for klimavogna: Nå har de ikke lenger pandemien å tukte oss med, nå er det klima.

Jesse Watters spør historikeren Victor Davis Hanson som sier at Vesten er i ferd med å avsivilisere seg selv. Aircondition er for europeere en syndig luksus. Med klimaskifte blir det ekstra syndig derfor må terskelen for bruk heves. Men det er bare tull. Aircondition er fire ganger mer energieffektiv i dag enn for tredve år siden. Det er ingen grunn til selvpisking.

Men det gjør så godt for de som bestemmer. Dette er en variant av flagellantene i Middelalderen. Selvpiskerne.

Victor Davis Hansons bestselger «The Dying Citizen» kommer på Document til høsten.

Youtubekanalen til Victor Davis Hanson:

https://www.youtube.com/channel/UChmhPvL6yFpnBVKyabAcmoQ/playlists

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.