I et intervju hos Tucker Carlson forteller historiker og Trump-ekspert Victor Davis Hanson at Amerika står midt oppe i en kulturell og politisk revolusjon, der Demokratene vil benytte seg av alle midler for å beholde makten. – Vi må våkne, sier Hanson.

Hanson og Carlson diskuterte rettssaken mot Trump som foregår i disse dager i et intervju hos Tucker on X, publisert hos X (tidligere Twitter). Carlson åpnet med å si at løgnene som blir servert av amerikanske liberalere (altså Demokrater) ikke er vanlige løgner. De er så åpenbare, så aggressive, og så uendelige, at det er vanskelig for en vanlig person å forstå hva som skjer.  «Omtrent ingenting den liberale sier er sant,» sier Carlson.

Eksistensiell trussel

Hanson, som blant annet har skrevet boken The Case for Trump, forteller at rettssaken mot Trump er en del av en kampanje Demokratene har for å fjerne det de ser på som en «eksistensiell trussel» mot deres maktposisjon. Den sivile rettssaken mot Trump i New York førte til at den tidligere presidenten ble dømt for å ha villedet banker og finansinstitusjoner ved å blåse opp verdien av eiendommene sine.

– Jeg tror de har kommet til den konklusjonen at Trump er en eksistensiell trussel og at ved assosiasjon, (også) halvparten av landet, sier Hanson.

– De føler at ethvert virkemiddel kan rettferdiggjøres.

Demokratene går etter institusjoner som Electoral College, grensen i sør og Senat-filibusteren, i følge historikeren og vinbonden Hanson.

– De føler at de er på et stadie nå hvor deres agenda ikke apellerer til 51 prosent av befolkningen, og de må enten tilføye nye valgområder eller forandre systemet(…), for å beholde makten, og det er de villige til å gjøre, sier Hanson.

– Vi er ikke klare over at vi er midt inne i en revolusjon. Vi tror at vi fortsatt har de samme spillereglene, men vi har ikke det. Alt er under forhandling.

Hanson forklarer at konservative har begynt å heve stemmen, men det er en kultur innad i det Republikanske Partiet som foretrekker å «tape med stil,» istedenfor å vinne valg på en «stygg» måte.

– Jeg tror ikke det hjelper å flytte til en rød delsstat (republikanske delstater) eller melde seg ut av populærkulturen, man må få kontroll på det politiske apparatet gjennom valg, råder Hanson.

– Vi trenger ledere som forteller folk at vi er i en jakobinsk overtagelse av landet, og det gamle «komme overens uansett kostnader» virker ikke,  sier han.

Saken i New York var ment for å sende en beskjed til Trump og hans supportere, mener Hanson.

– Ideen nå er at nå har vi makten til å gjøre dette, og fordi vi har denne makten, er det moralsk og riktig, og hvis du ikke liker det, hva skal du gjøre med det?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.