En tenåringsjente har fått utreiseforbud etter mistanker om at foreldrene ønsker å gifte henne bort til en mann i Serbia, melder SVT Helsingborg. Jenta, som bor i Nordvest-Skåne, har opplyst at foreldrene fortalte at bryllupet er planlagt og at de blant annet har booket lokalet og ordnet brudekjolen.

Jenta har imidlertid ikke hatt noe ønske om å gifte seg, og hun varslet derfor sosialnemnda om foreldrenes planer. Jenta bor ifølge SVT ikke sammen med foreldrene etter at det kom frem opplysninger om at hun var slått og hun ønsker ikke å ha noen kontakt med familien i dag.

Foreldrene benekter at de har planlagt et ekteskap, samtidig som de uttrykker bekymring for at datteren skal gifte seg med sin eldre kjæreste.

Sosialnemnda i den skånske kommunen vedtok et midlertidig reiseforbud 10. juni i år. Forvaltningsretten mener det ikke er grunn til å mistillit til jenta og har derfor vedtatt utreiseforbudet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.