Kristne i Lahore feirer messe 25. desember 2019. Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Hvor er reaksjonene fra det norsk-pakistanske miljøet i disse sakene?

Det norsk-pakistanske miljøet lar ofte høre seg når de opplever seg krenket. Kritikken av landet de engang flyttet fra, og som mange har tett kontakt med og gjerne henter ektefeller til barna fra, sitter derimot ikke særlig løst. Den er faktisk stort sett fraværende. Norske medier dekker i liten grad de grusomme overgrepene som skjer i Pakistan, landet der en av Norges største innvandrergruppe kommer fra, de aller fleste muslimer. 

Derfor er det vel heller ikke underlig at vi verken hører fra norske medier eller det norsk-pakistanske miljøet når Stefanus-alliansen har bedt om støtte til en appell for å be myndighetene i Pakistan om å beskytte minoritetsjenter og få på plass lover som skal beskytte dem fra å bli tvangskonvertert og giftet bort.

I Pakistan i 2020 blir nemlig kristne, mindreårige jenter tvangskonvertert og giftet bort til muslimske menn. Og ekteskapene blir godkjent av rettsvesenet!

«13 år gamle Arzoo Raja ble bortført og deretter tvangskonvertert og tvunget til å gifte seg med en 45 år gammel muslimsk mann 13. oktober i år. På politistasjonen ble foreldrene vist falske dokumenter som sa at jenta var 18 år og selv hadde valgt å konvertere til islam etter å ha giftet seg. Dette til tross for at foreldrene hadde offisiell dokumentasjon på at jenta var 13 år gammel. Foreldrene til Arzoo gikk til rettssak, men dommeren godkjente ekteskapet og nektet å anerkjenne dokumentasjonen på alderen hennes. Familien til Arzoo fikk heller ikke komme inn i rettssalen og presentere sin side av saken.»

«Tidligere i år ble også en annen mindreårig jente, Maira Shahbaz, bortført av en eldre muslimsk mann. Hun ble voldtatt flere ganger, truet med våpen og presset til å si til dommeren at hun var over 18 år og hadde giftet seg og konvertert frivillig. I retten ble hun dømt til å bli med overgriperen. Domstolen nektet å høre på at ekteskapsattesten var forfalsket og at jenta bare var 14 år.»

Kristne jenter og hindujenter er spesielt sårbare mål for denne typen overgrep. Kidnapping, tvangskonvertering og tvangsgifting av minoritetsjenter utgjør også et angrep på minoritetsgruppene i Pakistan. Når domstolene i tillegg godtar disse «ekteskapene», vil dette føre til flere målrettede angrep mot minoritetsgruppene og deres unge døtre. 

Det er som vanlig tyst fra både norske politikere og medier, de øvrige såkalte humanitære organisasjonene og ikke minst de norsk-pakistanske samfunnsdebattantene og politikerne som ellers er raske på banen og beskylder nordmenn for rasisme. Selv i korona-året 2020 gikk norsk-pakistanere i barnetog 14. august og hyllet opprinnelseslandet, et av verdens verste land å være annerledes troende i.  Et land der særlig den kristne minoriteten lider – hver dag. 

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.