Ingrid Kruse Fevåg er klubbleder og medlem av Fellesforbundet. Hun mener LO-ledelsen er alt for passive i forhold til de økte kostnadene LO-medlemmene sliter med. Fevåg tror problemet er de tette båndene mellom Ap og LO.

I juni gikk Fevåg hardt ut mot LO-ledelsen i et innlegg i Tidens krav. Der stilte hun spørsmålet:

«Er LO en organisasjon bare for Ap-medlemmer?»

I artikkelen understreker hun at Fellesforbundet er åpent for alle, uansett hvilket parti de stemmer på.

LO/Fellesforbundet skulle være en fagorganisasjon for absolutt alle. Hvorfor får det politiske spillet så stor plass da?

LO viser de er veldig synlige på det politiske, men hva med å vise at de er like engasjert i det vi medlemmene engasjerer oss i!?

Fevåg er varamedlem i Foreningsstyret i Molde Høyre, men sier til Nettavisen  at hun ikke blander partipolitikk inn i hennes verv som klubbleder. Hun mener at LO-ledelsen ikke virker villige til å kritisere regjeringen for de høye strømprisene, drivstoffprisene og økende matvarepriser.

– Det gjør jobben veldig vanskelig for meg som klubbleder. Det blir litt for mye fokusert på båndet mellom LO og Arbeiderpartiet. Jeg og klubbmedlemmer over hele landet er mer interessert i hva gjør LO opp mot Arbeiderpartiet.

Ingrid Kruse Fevåg. Foto: Høyre

Det har oppstått en konflikt mellom LO-ledelsen og medlemmene, som føler seg ute av stand til å påvirke situasjonen som de økte prisene har medført, mener Fevåg. Hun har selv stilt spørsmålet: «Hva gjør dere?»

– Svaret er at det er krig, og så er det den blå-blå regjeringen som egentlig er roten til alt vondt. Men jeg vil ha et skikkelig svar på hva de nå gjør for oss medlemmer. Det er mange medlemmer som sliter og kommer til å slite fremover, og det er det jeg er opptatt av: mine medlemmer.

Problemet er at LO-ledelsen er for nært knyttet til Ap-ledelsen, og dette er ikke i tråd med medlemmenes ønsker. Hun har ingen tro på at LO sentralt vil kritisere regjeringen selv om prisene fortsetter å stige.

– Nei, jeg tror rett og slett de er for feige. Nå er vi så mange som har prøvd å få svar på hva ledelsen gjør med de økte utgiftene. Jeg vil si at ingen i ledelsen er såpass rakrygget og går ut i pressen og sier til medlemmene hva de gjør.

Richard Storevik er leder av Fellesforbundet Avdeling 5. Han mener Fevåg ikke følger med i debatten.

– LO var omtrent først ute og krevde strømstøtte til vanlige folk. Vi var også de første som krevde en forbedret ordning, noe regjeringen leverte på. Senest denne uken var LO ute med bekymring for lave vannmagasin.

Påstanden om at det er for tette bånd mellom LO-ledelsen og Ap beskriver Storevik som «veldig spesielt».

Les også:

LO-kongressen sviktet arbeiderklassen og fornuften

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.