Pakistanere er lettantennelige mennesker. Fredag gikk de mann av huse i protest mot det sydkoreanske selskapet Samsung. Det spesielle denne gang er at protestene ikke retter seg spesifikt mot selskapet eller ansatte, men mot en QR-kode og en wi fi-enhet som påstås å formidle blasfemisk innhold. 

Pakistansk politi har pågrepet 27 mennesker i forbindelse med opptøyene. Ingen av dem har deltatt i opptøyene eller bedrevet hærverk. De er alle ansatt i Samsung.

Protestene var angivelig ledet av det religiøse partiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan. TLP benekter imidlertid å stå bak protestene og hærverket, ifølge en pakistansk journalist.

Bilder lagt ut av The  Express Tribune viser mobben brenne Samsung-plakater i Karachis gater.

En annen pakistansk journalist twitret at en wifi-enhet sendte ut blasfemisk innhold.

Samsung som har nesten 23 prosent av Pakistans telefonmarked, var raskt ute og ba om unnskyldning for den blasfemiske wi fi-enheten og QR-koden. De lovet å gjøre interne undersøkelser for å komme til bunns i problemet.

– Samsung Pakistan er nøytral i alle religiøse spørsmål og selskapets visjon er å være objektiv og respektfull, twitret selskapet.

– Med henvisning til begivenhetene i Karachi vil Samsung understreke sin generelle respekt for religiøs tro og følelser, og ytterste respekt for religionen islam.

En Twitter-bruker anbefalte demonstrantene å brenne telefonene sine og boikotte Samsung.

Det har tidligere skjedd at et multinasjonalt selskap er blitt møtt av krenkede religiøse følelser i Pakistan på grunn av datagenerert kode. I desember ifjor ble Pepsi anklaget for blasfemi da en QR-kode ble tolket som arabisk for profetens navn.

Les også:

Pakistan: Blasfemi-dødsdom mot to brødre stadfestet av høyesterett

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.