Søndag introduserte den nederlandske regjeringen portforbud mellom klokken 21.00 og 04.30. Dette førte til protester og demonstrasjoner i mange byer. Politiet måtte ut med hunder, hester,  vannkanoner og tåregass.

Borgermesteren i Eindhoven, John Jorritsma, sier at «vi er på vei mot borgerkrig». Eindhoven har sett de verste opptøyene på 40 år etter at portforbudet ble vedtatt. 62 personer ble arrestert i Eindhoven og nær 200 i Amsterdam.

Hubert Bruls, borgermester i Nijmegen, sier at demonstrasjonene er blitt overtatt av folk som ikke er opptatte av koronarestriksjoner, men som bare vil lage hærverk og opptøyer.

I Tilburg tok fotballtilhengere av Willem II til gatene for å «beskytte byen sin» mot bråkmakere, melder Brabants Dagblad.

Statsminister Mark Rutte sier at dette ikke har noe som helst med protest å gjøre, det er kun kriminell vold, og at de vil behandle det deretter.

Daily Mail  BBC    Daily Express

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂