Pakistansk høyesterett har stadfestet dødsdommen over to kristne brødre som i 2018 ble dømt for å ha lastet opp blasfemisk innhold på sosiale medier.

Dommerne Raja Abbasi og Chaudhry Aziz ved Lahore High Court Rawalpindi avviste 8. juni ankene fra domfelte – Qaiser og Amoon Ayub.

De to kristne brødrene ble av en lavere rett dømt til døden i 2018 på grunnlag av en anmeldelse fra 2011. En kollega av Qaiser Ayub, Muhammad Saeed, hevdet at de hadde fornærmet profeten Muhammed og lagt ut blasfemisk innhold på et nettsted. 

Ifølge den kristne organisasjonen Center for Legal Aid, Assistance and Settlement (CLAAS UK) som representerte brødrene i retten, hadde Qaisar Ayub i 2011 havnet i en krangel på kontoret med kollegaen Muhammad Saeed om et «jentespørsmål».

Muhammad Saeed henvendte seg etter krangelen til politiet og anklaget sin rival pluss rivalens bror, for blasfemi.

Brødrene klarte å rømme landet etter at saken kom opp.

– Først dro de kristne brødrene til Singapore, deretter til Thailand, men de klarte ikke å få oppholdstillatelse på noen av stedene og måtte returnerte til Pakistan i 2012. Da de ankom ble de arrestert av politiet, heter det.

Begge brødrene er gift. Qaisar Ayub har tre barn.

The Hindu: Pakistan court upholds death sentence of Christian brothers in blasphemy case

 


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.