Et team av forskere ved Georgia State University brukte CRISPR-Cas9-teknologi for å eliminere reaksjonene til en nevrokjemisk signalvei som spiller en kritisk rolle i å regulere sosial atferd hos pattedyr.

Vasopressin og reseptoren Avpr1a regulerer sosiale fenomener som spenner fra parbinding, samarbeid og sosial kommunikasjon til dominans og aggresjon. Den nye studien, publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), finner at å slå ut Avpr1a-reseptoren i hamstere, og dermed effektivt eliminere vasopressins virkning på den, endret uttrykket for sosial atferd dramatisk på uventede måter.

For å undersøke videre, deaktiverte forskere Avpr1a og fjernet en reseptor som interagerer med vasopressin i viktige områder av hjernen. Når de ble immune mot hormonet, ble det antatt at gnagerne ville bli vennligere.

Resultatene var alt annet enn vennligere hamstere; etter den kjemiske endringen ble hamsterne svært aggressive. De angrep og bet hverandre.

«Vi ble virkelig overrasket over resultatene», sa professor Albers. «Vi forventet at hvis vi eliminerte vasopressinaktivitet, ville vi redusere både aggresjon og sosial kommunikasjon. Men det motsatte skjedde.»

«Vi forstår ikke dette systemet så godt som vi trodde at vi gjorde», sa professor Albers.

Albers sa at testene for endring av gener er ment å hjelpe til med å finne løsninger på nevropsykiatriske lidelser, inkludert autisme og depresjon.

GB News:Daily Mail    gsu.edu

Kjøp billetter her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.