New Zealand åpnet landet for besøkende fra rundt 60 nasjoner på mandag etter nesten 800 dagers isolasjon.

New Zealand markerte seg med noen av de mest inngripende og langvarige korona-tiltakene i den vest-orienterte delen av verden, og begynte først nylig å lette på de etterhvert svært upopulære tiltakene.

Grensene ble åpnet for nyzealendere i februar og vaksinerte australiere slapp inn fra 13. april. Fra mandag kunne besøkende fra rundt 60 land komme inn såfremt de er vaksinert og tester negativt for covid. Det er ingen krav til isolasjon.

Mandag landet 43 fly med rundt 9000 passasjerer. Landets turistminister sa at de forventer rundt 33 000 ankomster pr. uke, men det kan komme enda flere ettersom internasjonale flysøk på New Zealand ligger 19 prosent høyere enn før covid.

Reisende fra en rekke land inkludert India og Kina, får ikke besøke New Zealand før tidligst i oktober.

Les også:

New Zealand nekter gravid journalist å reise hjem, Taliban tilbyr hjelp

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.