New Zealands helsedepartement går til retten for å få overdratt vergemålet for et spedbarn som trenger hjerteoperasjon. Årsaken er at guttens foreldre nekter sykehuset å bruke blod fra vaksinerte under operasjonen.

Helsedepartementet ønsker at foreldremyndigheten over den fire måneder gamle gutten skal overdras fra foreldrene til domstolen, slik at samtykke til å bruke usortert, donert blod i den forestående operasjonen kan gis.

«Trygg og effektiv»

New Zealand Blood Service’ nettside opplyser at blod ikke er sortert på vaksinerte/uvaksinert donorer. Den opplyser også at det ikke er bevist at det medfører risiko å bruke blod fra en vaksinert person.

Foreldrene, Samantha Savage-Reeves og Cole Reeves, er blitt intervjuet av tidligere nyhetsanker på newzealandsk TV, Liz Gunn. De er bekymret for at blod som inneholder covid-vaksine vil bli brukt under operasjonen av deres fire måneder gamle sønn Will. 
Bekymringene er blitt avvist i et møte med en lege og en kirurg og av New Zealand Blood Service.

Tyve donorer

Paret hevder at de har mer enn tyve uvaksinerte personer som er villig til å donere blod, men dette vil ikke New Zealand Blood Service akseptere.

Ifølge New Zealand Blood Service er spikeprotein tilstede i blodet i «forsvinnende små mengder» hos enkelte mennesker de første to ukene etter vaksinasjon:

– Det er ingen bevis for at dette representerer noen risiko for mottakerne.

Reiser seg mot myndighetenes kompakte sannheter

For foreldrene handler det om mer enn myndighetenes forsikringer om at det ikke finnes bevis for at dette representerer risiko. Det handler om systematisk nedbrutt tillit til verdens myndigheters forsikringer om at vaksinen er «trygg og effektiv» etter utallige meldinger om skadevirkninger av den nye mRNA-teknologien. 

Saken som kom opp idag, har allerede fått stor oppmerksomhet. På Facebook uttrykkes det respekt for familiens mot som reiser seg mot myndighetenes kompakte sannheter, og sjokk over at sykehuset avviser de frivillige donorene. Brukeren Lynne Maree skriver at det i virkeligheten dreier seg om å ta barnet fra foreldrene:

– Dette ligger an til å bli en veldig stor og offentlig sak her i NZ! Retten er ute etter å ta babyen fra foreldrene!

En annen bruker henviser til en tilføyelse til New Zealands menneskerettighetslov av 1993, Discrimination by Government, related persons and bodies, or persons or bodies acting with legal authority.

Hastehøring

Rettsprotokollen viser at New Zealands helsedepartement mandag leverte inn dokumentene til Auckland High Court og at saksbehandlingen skal finne sted imorgen. Det er underforstått at det vil bli anmodet om hastehøring kort tid etter morgendagens første møte i høyesterett.

Denne artikkelen omhandler samme tema – anbefales om du ikke allerede har lest den:

Etterspørselen etter uvaksinert blod et økende problem for sykehusene

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.