Vi skrev for en drøy uke siden at New Zealand ber retten ta et barn med hjerteproblemer midlertidig fra foreldrene, ettersom de kun aksepterer overføring av uvaksinert blod under operasjonen. 

Hundrevis av mennesker har meldt seg til frivillig å donere uvaksinert blod, men dette vil ikke sykehuset akseptere.

Foreldrene tapte

Nu har en lagmannsterettsdommer dømt til fordel for helsemyndighetene etter at foreldrene nektet å samtykke til overføring av vaksinert blod.

Beslutningen ble avsagt idag like etter klokken 18 lokal tid, og forventes å få vidtrekkende konsekvenser. 

Blir lagt merke til i verden

Saken har vakt oppmerksomhet over hele verden. Utenfor rettssalen ble det demonstrert til fordel for foreldrene.

Det seks måneder gamle spedbarnet kjent som Baby Will, vil ikke overleve uten akutt operasjon for å korrigere en medfødt hjertefeil. Foreldrene aksepterer behovet for operasjon, men er ikke villig til å la ham motta blod fra vaksinerte givere. 

Helsemyndighetene rir kjepphester

Dette er blitt en prinsippsak for New Zealands helsemyndigheter som hevder at å la foreldrene nekte vaksinert blod vil skape presedens for at pasienter kan kreve «å velge og vrake hvor blodet skal komme fra».

Med lagmannsterettens avgjørelse blir gutten plassert under sin hjertekirurg og kardiologs vergemål «med det formål å gi samtykke til operasjon for å løse hindringene og de medisinske problemene knyttet til operasjonen, inkludert administrering av blod», sa dommer Ian Gault i et resymé av dommen.

– Konspirasjonsteoretikere kan ignoreres

For foreldrene handler det om mer enn myndighetenes forsikringer om at det ikke finnes bevis for at dette representerer risiko. Det handler om systematisk nedbrutt tillit til myndighetenes forsikringer om at vaksinen er «trygg og effektiv». 

Ifølge foreldrenes advokat Sue Grey, er saken unik fordi disse foreldrene ønsker bedre omsorg for sitt barn enn det staten tilbyr:

– Fordi de stempler mine klienter som konspirasjonsteoretikere, er myndighetenes posisjon at alt mine klienter sier kan ignoreres.

Foreldrene ble før dommen falt intervjuet av tidligere nyhetsanker på newzealandsk TV, Liz Gunn, hvor de uttrykte sin mistillit til mRNA-vaksiner. Liz Gunn kommenterer i en oppfølger dommen:

Vergemålet vil tre i kraft onsdag og vil vare inntil operasjonen er avsluttet og gutten er kommet seg – sannsynligvis senest i januar 2023. Foreldrene beholder foreldremyndigheten i andre saker.

Dommeren bemerket at New Zealands blodtjeneste de siste seks måneder har merket en «betydelig økning i potensielle blodmottagere som ber om blod fra uvaksinerte givere eller spør om rettet donasjon. Lignende trender er registrert i en rekke andre land».

https://youtu.be/b2Iz5o_bihE

Dommer Ian Gault sa ifølge New York Post at han godtok ekspertenes erklæringer om at det er blitt utført millioner av blodoverføringer siden covid-vaksinene ble introdusert, og at vaksinene ikke har forårsaket skadelige effekter.

Alexander fikk blodpropp dagen etter blodoverføring

Tidligere iår døde Cornelia Hertzlers sønn Alexander bare halvannen måned gammel, etter å ha mottatt covid-vaksinert blod. Moren skylder på urent blod:

– Han døde etter å ha fått en overføring av vaksinert blod. Han fikk umiddelbart blodpropp etter blodoverføringen og ingen blodfortynnende midler kunne redde ham. Det gikk fra kneet til hjertet og organene sluttet å fungere. Kroppen hovnet opp og årene så ut som om de skulle eksplodere.

Hertzler hevdet at Alexander ble gitt blodet uten foreldrenes samtykke.

– Han ble operert for å fikse et medfødt problem i halsen. Han trengte ikke blodoverføring under operasjonen. Legen ga ham blodoverføring fordi hemoglobinnivået var litt lavt. Vi hadde ikke gitt tillatelse til dette og legen visste at vi ikke ville ha vaksinert blod. Neste dag oppdaget de blodproppen.

New Zealand vil ta hjerte­sykt sped­barn fra foreldre som ønsker uvaksinert blod

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.