Nortura varsler 16 prosent prisøkning på kyllingkjøtt fra 4. juli, tilsvarende 3,40 kroner kiloet for kylling og 4 kroner for kalkun.

Fra 1. februar ble det innført en ekstraordinær og midlertidig økning på 1 krone per kilo kyllingkjøtt. Dette blir nå videreført, og endringen fra 4. juli kommer på toppen av dette, skriver E24 / Aftenbladet.

Årsaken til prisøkningen er blant annet bønders utfordringer knyttet til prisøkningen i kraftfôr. Prisen på kraftfôr var i mars mellom 10 og 20 prosent høyere enn året før, ifølge Felleskjøpet Agri. Nortura venter nå en videre økning fram mot sommeren.

– Den samlede prisøkningen på kjøtt dekker utelukkende økte kostnader. Med disse tre prisøkningene har vi dekket kostnadsøkningen det siste året, og produsentøkonomien er på samme nivå som våren 2021, sier kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Nortura.

De endelige butikkprisene blir imidlertid satt av dagligvarekjedene.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.