Den britiske statsminister Boris Johnson under sitt nylige besøk i Ukraina. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Russiske myndigheter innfører sanksjoner mot britenes statsminister Boris Johnson og gir ham innreisenekt. Også andre britiske ministre er nektet å besøke Russland.

Det opplyser russiske myndigheter lørdag, ifølge NTB-AFP.

Russerne forklarer at sanksjonene er et svar på Storbritannias forsøk på å isolere Russland fra den internasjonale scenen, noe både Storbritannia og andre land ser ut til å ha kommet et godt stykke med å gjennomføre.

Også flere britiske ministere skal nå nektes innreise til Russland, i den grad dette måtte være noe de hadde ønsker om.

Det innføres sanksjoner mot en rekke britiske regjeringsmedlemmer, blant dem utenriksminister Liz Truss, visestatsminister Dominic Raab, forsvarsminister Ben Wallace og førsteminister i Skottland, Nicola Sturgeon.

Foreløpig er det ikke opplyst om noen av de utestengte opplever det som problematisk eller trist å ikke kunne besøke Russland med det første.

Verken turisttrafikk eller annen reisevirksomhet til Russland er for tiden særlig omfattende, da de færreste personer i vestlige land per i dag ser noen grunn til å oppsøke landet.

Les også: 

Sammenstøt mellom sivilisasjoner?

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.