Mentalitetsforskjellen ligger tykt i luften når Storbritannias statsminister Boris Johnson er i Saudi-Arabia for å gjøre sine hoser grønne med sikte på økt oljeeksport fra det reaksjonære islamske kongedømmet. Boris figurerer i kjent stil med sin joviale fremtoning, uten at den ser ut til å smitte over på vertskapet, som befinner seg i et annet mentalt univers. Få dager tidligere halshogde regimet 81 dødsdømte i en massehenrettelse, som man skulle tro ble gjennomført for liksom å understreke at Vesten ikke må komme trekkende med menneskerettsspørsmål når de kommer innom på tiggerferd. Foto: Stefan Rousseau / Pool via AP / NTB.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.