Nytt

Russiske myndigheter reagerer sterkt på at USA planlegger nye sanksjoner mot Russland som straff for giftangrepet i Salisbury, og varsler tiltak mot USA.

Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at de nye sanksjonene vil tre i kraft i siste halvdel av august.

Amerikanske myndigheter mener å ha slått fast at Russland sto bak giftangrepet på den russiske tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter. Også Storbritannia og andre vestlige land har anklaget Russland for å stå bak angrepet i den britiske byen Salisbury tidligere i år.

Myndighetene i Russland har gjentatte ganger avvist at de hadde noe med forgiftningen å gjøre.

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov sa torsdag at de varslede nye amerikanske sanksjonene er fullstendig uakseptable. Han mener også at de er ulovlige.

Russiske myndigheter har likevel ikke gitt opp håpet om et bedre forhold til USA. Også president Donald Trump har ofte tatt til orde for å bedre forholdet mellom USA og Russland.

– Moskva håper fortsatt å utvikle konstruktive relasjoner med Washington, sa Peskov.

Men senere torsdag uttalte det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova at «Russland arbeider med å utarbeide gjengjeldelsestiltak».

Zakharova sa også at USA «med vitende legger fram krav som er uakseptable for oss», som betingelser for å heve de varslede sanksjonene.

– På dette vis deltar USA bevisst i en innsats for å skape ytterligere spenning i bilaterale forhold som allerede i praksis har blitt nullstilt, sa Zakharova.

Beslutningen fra Washington bidro torsdag morgen til børsfall i Moskva.