Finland skal igjen sende våpen til Ukraina, men vil ikke gi detaljer om hva slags våpen det er snakk om.

Leveransen skjer tre uker etter at Finland for første gang brøt med sin etablerte praksis om ikke å sende våpen til krigssoner, og sendte en leveranse som inkluderte 2.500 automatvåpen, 150.000 patroner, 1.500 panservernvåpen i tillegg til 70.000 matrasjoner.

Denne gangen vil finske myndigheter ikke si i detalj hva de sender.

– Vi avslører ikke detaljene så vi kan sikre at leveransen kommer trygt fram til Ukraina, sa Finlands statsminister Sanna Marin til journalister i Brussel torsdag. Hun bekrefter imidlertid at forsendelsen fra Finland omfatter våpen.

– Vi må være forberedt på å støtte Ukraina så lenger krigen varer, sier Marin.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.