Nyheten kommer etter en telefonsamtale mellom Macron og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj onsdag.

Ifølge nettsidene til det franske forsvarsdepartementet er den aktuelle stridsvognmodellen, AMX 10 RC, svært mobil og laget for rekognosering. De er utstyrt med et kanontårn og omtales også som en «stridsvognjeger», altså en panservogn som brukes til å ødelegge fiendens stridsvogner.

Den franske tjenestemannen som opplyser om det nye bidraget, sier ikke hvor mange kjøretøy det er snakk om eller når de skal leveres. Han sier det blir flere samtaler om mulige leveranser av andre typer kjøretøy.

I fjor leverte Frankrike Caesar-haubitser – lastebilmonterte kanoner – til Ukraina. I oktober sa Macron at landet også vil stille opp med luftvernvåpen etter at Russland økte angrepene mot kritisk infrastruktur i Ukraina.

Ukraina har tidligere bedt om både tyske Leopard og amerikanske Abrams stridsvogner, men har så langt fått nei. En rekke land har imidlertid sendt stridsvogner med design fra Sovjet-tiden til Ukraina.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.