Zelenskyj fikk ikke tyske stridsvogner på fredagens møte i kontaktgruppen på Ramstein-basen i Tyskland. Nå har tyskerne endret mening, og aksepterer at Polen sender tyske stridsvogner til Ukraina.

Fredag sa Tyskland nemlig at de heller ikke ville gi grønt signal til at andre land kan eksportere sine Leopard-2 til Ukraina, som sier de trenger minst 300 stridsvogner.

Men nå sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock i et intervju søndag at Tyskland ikke vil hindre Polen i å sende tyskproduserte stridsvogner til Ukraina, melder NTB.

– Foreløpig er ikke spørsmålet blitt stilt, men om vi ble spurt, ville vi ikke stått i veien, sa Baerbock i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1.

Tidligere har det vært antydet at Tyskland forutsetter at USA går med på å sende Abrams-stridsvogner. Det har Tyskland formelt avvist.

Også Frankrike åpner for å sende stridsvogner til Ukraina, som nå er i en situasjon hvor russiske styrker kontrollerer 18 prosent av landets territorium.

Tidligere på søndagen sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Storbritannia har bestemt seg for å bidra med 14 Challenger 2-stridsvogner.  Kreml har advart Nato om at et vedtak om stridsvogner ville få svært alvorlige konsekvenser.

Les også:

Zelenskyj fikk ingen stridsvogner

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

Kjøp bøker fra Document!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.