WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange (50) vil gifte seg med sin partner Stella Moris i høysikkerhetsfengselet Belmarsh i London idag. 

Det vil bli en liten seremoni med fire gjester pluss to offisielle vitner og to sikkerhetsvakter. Gjestene må forlate fengselet umiddelbart etter seremonien, selv om det holdes innenfor normal besøkstid mellom klokken 14 og 17 norsk tid.

Bruden er født i Sør-Afrika, hun vokste opp i Spania og bor Storbritannia. Hun har to barn med Assange.

Assange er begjært utlevert til USA hvor man ønsker å stille ham for retten, tiltalt for spionasje. Tiltalen er knyttet til WikiLeaks’ frigivelse av enorme mengder konfidensielle amerikanske militære og diplomatiske data.

Assange har sittet fengslet i Belmarsh siden 2019. Før det var han innesperret i den ecuadorianske ambassade i London i syv år.

Under oppholdet i ambassaden fikk han to barn med Moris, en advokat som er ti år yngre enn ham. De møttes i 2011 da hun på idealistisk grunnlag tok jobb i hans juridiske team. I 2015 utviklet relasjonen seg til romanse.

Støttespillere av Julian Assange planlegger å samles utenfor fengselet for å feire bryllupet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.