Storbritannia må ikke utlevere WikiLeaks-gründer Julian Assange til USA, ber presseorganisasjonen Reportere uten grenser (RFS).

RFS viser til hensynet til pressefriheten og ber også om at Assange umiddelbart løslates fra fengsel.

I et åpent brev til Storbritannias innenriksminister Priti Patel ber de henne om å avvise USAs utleveringsbegjæring. Brevet er signert av i alt 19 organisasjoner, deriblant Norsk PEN.

Blir Assange utlevert, risikerer han å bli dømt til opptil 175 års fengsel for å ha lekket hemmeligstemplet informasjon om blant annet USAs krigføring i Irak.

I løpet av knapt to uker må Patel ta en beslutning om hvorvidt Assange skal utleveres, men han kan fortsatt anke avgjørelsen til høyesterett.

Assange har sittet innesperret i høysikkerhetsfengselet Belmarsh utenfor London siden 2019. Før dette tilbrakte han sju år i Ecuadors ambassade i London i frykt for å bli utlevert til Sverige, der han tidligere var siktet for overgrep mot to kvinner, og derfra til USA.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.